Projectes ambientals

Oferim els nostres serveis en elaboració de materials com ara plafons, fulletons, il·lustracions, mapes per divulgar temes ambientals i de patrimoni històric. En aquest àmbit, oferim:

Disseny d'itineraris d'interès natural, cultural o històric.

Creació de mapes d'itineraris de natura, de senderisme, etc.

Elaboració de fulletons informatius per a itineraris autoguiats o bé per a altres comunicacions ambientals.

Realització (disseny, continguts i il·lustracions) de plafons interpretatius per instal·lar-los en entorns naturals, culturals o històrics.

Elaboració d'il·lustracions per a llibres, fulletons o altres mitjans de comunicació del patrimoni.

Disseny i elaboració de materials educatius: dossiers, jocs, contes, materials diversos, ...

Projectes de sensibilització

Disseny d'exposicions de temàtica ambiental o cultural.

Projectes actius:

En els següents projectes trobareu informació i recursos per poder aprendre, conèixer i sensibilitzar-nos!

SOSPYR

Elaborat durant l’any 2021 per sensibilitzar envers el canvi climàtic

SOS CRANC

Realitzat el 2014. Sensibilització sobre el cranc de riu de potes blanques

Supervivients dels nostres rius: l'almesquera

De l’any 2018. A partir de la descoberta d’aquest animal enigmàtic i molt escàs, s’investiga el seu hàbitat: els rius de muntanya

Disseny d’itineraris

Elaborem itineraris i rutes de senderisme aprofitant els camins i corriols tradicionals, fent descripcions dels recorreguts i coordinant les indicacions necessàries per permetre un fàcil accés als usuaris.

Itinerannia

Itinerànnia és una xarxa de senders de 2.500 km entre les comarques del Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà. Una de les tasques que es desenvolupen en aquest sentit és la coordinació al Ripollès d’Itinerànnia.

Rutes de Senderisme

De l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses

Volta al turó de Tres Creus

Exemple d’itinerari de natura “Volta al turó de Tres Creus” (PDF)

Mapes

Creem mapes per complementar la informació d’itineraris. Els mapes poden fer-se sobre base cartogràfica clàssica que permetin orientar a l’usuari o bé tenir una finalitat informativa de cara al turisme.

Fulletons informatius

Creem fulletons informatius (disseny, continguts i il·lustracions). Per exemple, realitzem fulletons d’itineraris de natura autoguiats que permeti als usuaris fer recorreguts tot seguint les indicacions del fulletó.

En l’elaboració d’aquests materials es té en compte els valors naturals i patrimonials per tal que els senderistes els descobreixin en l’itinerari.

Plafons interpretatius

Dissenyem i creem els continguts i les il·lustracions de plafons interpretatius de continguts naturals, històrics o culturals.

Aquests plafons (cartelleres o panells) es dissenyen per tal que l’usuari disposi d’una informació útil, amena i gràfica del seu entorn o del referent patrimonial local.

També s’han dissenyat taules d’orientació que permeten a l’usuari ubicar-se a l’entorn i reconèixer els cims i elements geogràfics visibles més destacats.

Vista sud de la Serra de Montgrony

Taula d’orientació al itinerari del Torrent de la Cabana.

Els ocells del bosc

Plafó al Sender de la Mallerenga d’aigua a Sant Joan de les Abadesses.

Il·lustracions

Creem dibuixos i il·lustracions per a pàgines web, llibres, fulletons, cartells informatius o altres mitjans de comunicació relacionades amb temes ambientals o del patrimoni històric o cultural.

La custòdia del territori, a l'abast de tothom

Guia per divulgar la custòdia del territori.

Les orquídies de la Garrotxa

Monografia del patrimoni natural.

Materials educatius

Dissenyem i creem continguts i dinàmiques per fer activitats d’educació ambiental per a escoles. Fem dossiers educatius a partir de materials divulgatius, elaborem programes pedagògics, dissenyem materials de suport per dinamitzar activitats, creem jocs divulgatius,… tot per tal de fer participar l’alumnat en la coneixença del nostre entorn, per tal de saber-lo gaudir i respectar.

"El joc del riu "

Exposicions

Dissenyem i creem els continguts i les il·lustracions d’exposicions relacionades amb temes mediambientals o del patrimoni històric i cultural. Poden ser de format itinerant o bé fix.

Exposició "Darwin i la biodiversitat"

Contacta amb nosaltres

Alt Ter

El CEA Alt Ter és una associació sense ànim de lucre dedicada a l'educació a través de la descoberta de l'entorn natural i del patrimoni històric i social, així com la seva recuperació, conservació i difusió.

L'associació va néixer l'any 2000 quan un grup d'educadors van iniciar projectes d'educació ambiental i d'altres relacionats amb el medi ambient al Ripollès.

El CEA Alt Ter està format per un equip humà multidisciplinari (biòlegs, pedagogs, veterinaris…) sensibilitzats en la conservació del patrimoni i amb experiència en l’educació ambiental i en activitats de lleure.

  Informació bàsica sobre Protecció de dades

  Responsable: CEA ALT TER
  Finalitat: Atendre la seva sol·licitud i enviar-li comunicacions comercials.
  Legitimació: Consentiment de l’interessat.
  Destinataris: No es cediran dades a tercers, llevat obligació legal.
  Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, indicats a la informació addicional, que pot exercir dirigint-se al responsable del tractament.
  Procedència: Del propi interessat.
  Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en aquest enllaç.

  Ves al contingut