Taller de pa al Molí Petit

L’Ecomuseu

Centre d’interpretació dels molins hidràulics i l’ecosistema fluvial situat a l’antic molí fariner del monestir de Sant Joan de les Abadesses.

A l’Ecomuseu hi trobem una exposició permanent, amb part dels elements originals del molí i plafons interpretatius i maquetes que faciliten la comprensió del funcionament del mecanisme hidràulic.

També es projecten audiovisuals relacionats amb el molí i el seu entorn natural.

Visites

Visita guiada pels exteriors del Molí Petit, on podrem veure la bassa i els carcabans, i l’obrador, on es conserven les moles i part del mecanisme original.

Durant la visita es dóna a conèixer la història del Molí Petit i la seva vinculació amb el monestir de Sant Joan de les Abadesses, el funcionament d’un molí hidràulic, la vida i les feines del moliner, algunes anècdotes i llegendes, així com els treballs que calia fer al camp per obtenir els cereals.

La visita guiada es completa amb un audiovisual

Visites guiades programades: consulteu l’agenda.

Per grups, poseu-vos en contacte amb nosaltres:
educa@alt-ter.org – 686 11 33 44 – 972 72 13 17

Altres visites dels entorns del Molí Petit:

Ocells, cants i colors
La vida entorn del riu
Fonts i molins de Sant Joan

Activitats per escoles i instituts

Primària

La força del riu
El molí fariner
Inspecció d’un riu de muntanya
Ocells del Molí Petit

Secundària

El Molí de les Abadesses
La força de l’aigua
El bosc, parcel·la a parcel·la
Inspecció d’un riu de muntanya
Ocells del Molí Petit

El Ripollès és una comarca rica en espais de gran valor natural, com ara la zona del Parc Natural de les Capçaleres, i de patrimoni cultural, com ara els monestirs fundacionals de Catalunya. L’Associació Alt Ter us ofereix descobrir aquests valors de forma amena i entretinguda, amb persones coneixedores de l’entorn.

Les visites programades apareixen a l’agenda mensual.

* L’organització es reserva el dret d’anul·lació o modificació de les activitats i del calendari, per causes meteorològiques o aspectes aliens a l’entitat.

** El grup mínim habitual per fer una visita és de 6 adults.

*** En cas de no arribar al grup mínim i anul·lar-se l’activitat s’avisarà a partir de les 15h del dia anterior.

Visites per a grups

Trieu la visita guiada que interessi al grup i us poseu-vos en contacte amb nosaltres per quedar amb el dia i l’hora de trobada.

Les visites es poden organitzar per grups en dates concertades. El preu de les visites guiades s’estableix segons la durada, el nombre de guies necessaris, entrades, idiomes, o altres variables.

Fes la reserva

    Skip to content